PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : E Kod Numaralı Gıda Katkı Maddeleri



  1. E Kodları veya diğer adıyla E Numaraları nedir?
  2. Gıda katkı maddelerinden istenilen temel özellikler nelerdir?
  3. Gıda katkı maddeleri nasıl sınıflandırılır? nasıl gruplandırılır?
  4. RENKLENDİRİCİLER (E100-E181)
  5. KORUYUCULAR (E200-E290)
  6. ANTİOKSİDANLAR, ASİDİK DÜZENLEYİCİLER (E296-E385)
  7. KOYULAŞTIRICILAR, EMÜLGATÖRLER, STABİLİZÖRLER (E400-E495)
  8. İNCELTİCİLER (E500-E585)
  9. LEZZET ARTTIRICILAR (E620-E640)
  10. MİNELEYİCİLER, TATLANDIRICILAR (E900-E1520)
  11. NUMARASIZLAR
  12. E Kodları ve Türkçe karşılıkları konulu güzel bir kaynak.
  13. Kolalı içeceklerde koşnil (cochineal) kullanılıyor mu?
  14. Gıda katkı maddeleri zararlı mıdır?
  15. Gıda katkı maddeleri neden kullanılır?